MAGAZÍN

Festival delikátních chutí vstupuje do své páté sezony
Gastronomie 7.3.2019

Festival delikátních chutí vstupuje do své páté sezony

V sobotu 23. 3. 2019 opět zaplní Novoměstskou radnici a její okolí tradiční i netradiční pokrmy z různých koutů světa. Přijďte po zimě dočerpat energii, pochutnat si a když počasí dovolí, užít si i první gastronomické chvilky pod širým nebem.


Farmářský trh Heřmaňák nabídne koncem února vepřové hody
Gastronomie 11.2.2019

Farmářský trh Heřmaňák nabídne koncem února vepřové hody

Milovníci vepřového masa si přijdou 23. února na Řezáčově náměstí v Praze 7 na své. Zdejší farmářské tržiště Heřmaňák se totiž od 9 do 14 hodin promění v Malé masopustní zabijačkové hody.


Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem
Krása a zdraví 4.2.2019

Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem

Rodiče, kteří doma nechtějí domácí mazlíčky, jsou možná sami proti sobě. Zvířata totiž dětem pomáhají v přirozeném motorickém i citovém vývoji, učí je zodpovědnosti a zklidňují hyperaktivní neposedy.


Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit
Gastronomie 10.1.2019

Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit

Plzeňský Prazdroj přichází s další novinkou v rámci svého programu Volba sládků. Nyní nechá samotné spotřebitele, aby si zvolili, jaké pivo chtějí uvařit. To pak nabídne během června ve více než dvanácti stovkách tuzemských hospod a restaurací.


Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií
Zajímavosti 9.1.2019

Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií

Šestnáct vlčích teritorií se alespoň částečně v roce 2018 nacházelo v České republice a až na jednu výjimku všechny v pohraničních horách. V deseti případech se jednalo o smečky, v pěti případech o vlčí pár, v jednom případě byl zmapován teritoriální vlk.


Hlívová polévka na staročeský způsob
Gastronomie 9.1.2019

Hlívová polévka na staročeský způsob

Potřebujete-li dostat vaše tělo zase do patřičné kondice, trochu vyčistit cévy a upravit váhu? K tomu nám bude nápomocná hlíva ústřičná.


Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Gastronomie 4.1.2019

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D.


V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test
Gastronomie 19.12.2018

V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test

Lidem s celiakií nebo alergií na lepek způsobuje konzumace potravin z běžné mouky zdravotní potíže. Nakupují proto bezlepkové potraviny, které jsou obvykle dražší než ty obyčejné.


Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné
Sex a vztahy 11.12.2018

Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů.


Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna
Gastronomie 8.12.2018

Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna

První místo v 6. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala Aneta Vyhnánková z Integrované střední školy Slavkov u Brna.


Rychlé perníčky pro opozdilce
Gastronomie 8.12.2018

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Papriková polévka
Gastronomie 4.12.2018

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Zažijte Afriku uprostřed Prahy
Gastronomie 20.11.2018

Zažijte Afriku uprostřed Prahy

Praha zažije velkou exotickou jízdu! Česko-ugandský food projekt Virunga.cz totiž přiveze to nejlepší ovoce z afrických políček, zahrádek a sadů. Přímo od drobných farmářů, tak jak to má být. Bez chemie, všechno zaručeně přírodní. Přijďte ochutnat to, co v místních supermarketech rozhodně nenajdete. Potěšení pro všechny smysly zaručeno.


Kuřecí stehýnka pečené na pivu
Gastronomie 20.11.2018

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout
Krása a zdraví 20.11.2018

Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout

S nadcházející zimou je spojena řada typických úrazů. Stoupá počet zlomenin, naraženin a zranění kolenních kloubů. Nejhorší z nich vyžadují až šestiměsíční rekonvalescenci a končí s trvalými následky. Dá se takovým úrazům předejít?


Pěší zónu Anděl zaplaví cukrovinky, dorty, sladké pokrmy, nápoje i delikatesy
Gastronomie 12.11.2018

Pěší zónu Anděl zaplaví cukrovinky, dorty, sladké pokrmy, nápoje i delikatesy

Nechte si ve středu 14. listopadu na pěší zóně Anděl hýčkat své chuťové pohárky záplavou cukrovinek, dortů, sladkých pokrmů, nápojů a delikates.


PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA