Archiv článků - MAGAZÍN

Post
Gastronomie 21.2.2018

Sypete si do kávy bílý prášek? Do mléka má daleko

Instantní přípravky do kávy se prodávají pod různými názvy – coffee creamer, bělidlo do kávy, instantní sušená pochoutka nebo pěna do kávy. Pro zjednodušení se jim říká sušená smetana. Co je však od opravdové smetaně dělí?


Post
Krása a zdraví 9.2.2018

V boji s chřipkou pomáhá Vincentka

Chřipková epidemie trápí Česko, kde už přinesla i úmrtí a narůstá i na Slovensku, kde od začátku února zavírá školy a nemocnice před návštěvami. Protože jde o virové onemocnění, na jeho léčbu nepomáhají antibiotika.


Post
Gastronomie 29.1.2018

Jak na dobrý kuřecí vývar

Máte rádi domácí poctivou kuřecí polévku a chtěli byste, aby chutnala stejně tak dobře, jako ta od babičky? Zde naleznete několik tipů od mistrů kuchařů, díky kterým si na této české klasice pochutná celá rodina.


Post
Gastronomie 11.1.2018

Které nežádoucí látky překvapí v instantní kávě?

Navzdory vzkvétající kávové kultuře pijí dvě třetiny českých konzumentů pravidelně instantní kávu. Průměrně připadne na každého Čecha 201 vypitých šálků instantní kávy za rok.


Post
Krása a zdraví 4.1.2018

Zubař Dr. Clarkové ošetřuje první Čechy

Dr.Solorio, DDS, spolupracovník a osobní zubař Dr. Huldy Clarkové ošetřuje první české pacienty v Tijuane, Mexiku. Tento výjimečný zubař testuje všechny materiály, které pacientům dává do jejich úst.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce v Latinské Americe: posadas, tortily a frikasé

Oslavy Vánoc v Latinské Americe vycházejí z pojetí Vánoc ve Španělsku, které tuto oblast kolonizovalo. Časem si ale každý stát přizpůsobil oslavy po svém, takže vznikly nové a zajímavé tradice v každém z nich.


Post
Gastronomie 24.12.2017

Vánoce v Evropě: Ryba, krocan i kachna

Štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů vánočních svátků. Na české štědrovečerní tabuli by podle tradice neměla chybět jako postní jídlo ryba a podobně je tomu také v ostatních zemích střední Evropy.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce jako svátek narození Ježíše Krista se slaví od čtvrtého století

Biblický příběh o narození Ježíše Krista a oslava této události se v křesťanském světě slaví od čtvrtého století. Církev časově spojila narození Spasitele se starým mýtem zimního slunovratu, kterým se vyjadřovalo vědomí o věčném vítězství života nad smrtí a světla nad tmou.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce v Asii: Ježíšek a punčochy

Vánoce nemají v Asii zakořeněnou tradici, nejen vlivem globalizace se ale tento svátek dostal například do Číny, Indie, Iráku, Íránu nebo do Japonska.


Post
Gastronomie 19.12.2017

Nebojte se reklamovat jídlo v restauraci

Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli ostychu či neznalosti svých práv. Co tedy dělat s „podmíráky“, přesolenými polévkami, hodinovým čekáním či studeným jídlem?


Post
Gastronomie 18.12.2017

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Post
Gastronomie 6.12.2017

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé, ale chutnají lépe

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně spořádá 1,2?kg za rok. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 19 balení solených chipsů.


Post
Gastronomie 30.11.2017

Restaurací roku se stala olomoucká Entrée

V moderním showroomu Mercedes-Benz se ve čtvrtek 30. listopadu uskutečnilo vyhlášení TOP 10 restaurací podle XXII. ročníku celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala olomoucká restaurace Entrée.


Post
Gastronomie 24.11.2017

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Post
Gastronomie 20.11.2017

České máslo je kvalitnější než to německé

Mezi spotřebiteli se objevily obavy, že kvůli nedostatku smetany se kvalita másla v poslední době zhoršila. Spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla ověřit, jestli výrobci nezačali máslo šidit.


Post
Gastronomie 13.11.2017

Je bramborový salát s majonézou bezpečný i po pěti dnech?

Bramborový salát s majonézou je štědrovečerní pokrm, který v některých domácnostech vydrží až do Silvestra. Typické chování českých spotřebitelů simuloval dTest pokusem, kdy ponechal bramborové saláty pět dnů napospas jejich osudu, ovšem pod laboratorním dohledem.


Post
Gastronomie 10.10.2017

Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden.


Post
Gastronomie 9.10.2017

Nejčastěji šizené potraviny? Tuzemské masné výrobky

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu dTest. Analýza výsledků testování za poslední tři roky ukázala, že nejvíc nekalostí skrývají uzeniny a další výrobky z masa.


Post
Krása a zdraví 14.9.2017

Oči sice nikdy nespí, odpočinek ale potřebují. Usínání u televize nebo monitoru počítače kvalitní spánek nepřinese

Lidské oko se nepřestává pohybovat ani při spánku. Kvalitní spánek je přesto pro zdraví oka velmi důležitý.


Post
Zajímavosti 23.8.2017

Proslulý ledový hotel neroztaje ani v létě

Díky chladicímu systému napájenému energií z fotovoltaických panelů funguje nyní ledový hotel, který je postaven v malé vesnici Jukkasjärvi, již celoročně.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA