MAGAZÍN / Gastronomie

Kuřecí stehýnka pečené na pivu
Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.
Suroviny pro cca 4 porce
- 12 ks kuřecích stehen
- slunečnicový olej
- 400 ml černého piva
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 kávová lžička mletého zázvoru
- 1 kávová lžička mleté kurkumy
- cayenský pepř dle vlastního uvážení
- pepř dle vlastního uvážení
- sůl dle vlastního uvážení
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180 ° C.
Do hrnce nalijeme pivo, přidáme med, prolisovaný česnek, kurkumu, zázvor, špetku cayenského pepře, sůl a pepř. Směs necháme svařit asi na polovinu, aby byla lesklá a hustá.
Nalejeme ji na stehýnka v míse a ze všech stran je obalíme. Pak vyklopíme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Nakonec potřeme slunečnicovým olejem a pečeme do zlatova a křupava.
Přejeme dobrou chuť!