MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
4.12.2016

Studentka z Prahy postoupila do finále celostátní soutěže Svačina roku

PRAHA

Studentka SOU gastronomie U Krbu, Praha 10 Barbora Homolková postoupila do finále 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Odbornou porotu oslovil v korespondenčním kole její „Tuňák Rio Mare v zeleninové rolce“. Finále proběhne 8. prosince 2016 v Praze a představí se v něm celkem 15 soutěžících ze 12 krajů České republiky. Soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Odborná porota finálového kola soutěže Svačina roku s Rio Mare bude mít letos trojí zastoupení. Soutěžní recepty budou hodnotit kuchařské osobnosti ve složení Mistr Kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a nově také provozovatel restaurace Konírna a Zájezdního hostince na Štěpáně Martin Slezák. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živé finále bude opět uvádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Soutěžící mají za úkol připravit rychlou, chutnou a originální svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare. V živém finále 15 studentů připraví svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol.

Ceny v hodnotě 15 000 Kč rozdělí mezi tři nejlepší soutěžící odborná porota. Za 1. místo v soutěži Svačina roku s Rio Mare je dárkový poukaz do e-shopu v hodnotě 7 000 Kč, soutěžící na 2. místě si odnese 5 000Kč poukaz a třetí místo obnáší poukaz v hodnotě 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč.

„Snažíme se mladým kuchařským talentům připravit co nejlepší podmínky. Zdarma jim poskytujeme všechny hlavní a doporučené suroviny, zbývající suroviny, nutné pro přípravu pokrmu, dostanou finalisté proplacené. Všichni účastnící finále, včetně zástupců škol, obdrží hodnotný balíček s produkty Rio Mare,“ říká předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Lukáš Mouca.

Finálové kolo se koná ve čtvrtek 8. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích Celostátní soutěž Svačina roku s Ro Mare pořádá již počtvrté společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice

Finálový recept Barbory Homolkové – Tuňák Rio Mare v zeleninové rolce

Suroviny (4 porce): 1 ks Rio Mare tuňáka, 80 g Rio Mare Paté tuňákového krému v tubě, 120 g rajčat, 120 g okurky, 40 g ledového salátu, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 hrnek mléka, frizé salát a balzamikový kaviár

Postup: Na teflonové pánvi připravíme palačinky. Poté nakrájíme zeleninu na tenké nudličky. Jednotlivé palačinky potřeme Rio Mare Paté tuňákovým krémem, naplníme nakrájenou zeleninou a masem z tuňáka a pevně zarolujeme. Naplněné palačinky krájíme na kolečka a servírujeme ve stylu sushi.

Autor / zdroj: Ing. Barbora Urbišová

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Slavia porazila v poháru Baník a má double

Slavia zvítězila ve finále MOL Cupu nad Baníkem Ostrava 2:0 a jen pár dní po zisku ligového titulu tak zkompletovala po dlouhých 77 letech double.

Post

Slavia v Ostravě remizovala a vybojovala titul

Slavia je podevatenácté ligovým mistrem. Remíza v Ostravě zajistila, že už ji v tabulce již nikdo nepřekoná.

Post

Sparta doma porazila Jablonec

Sparta zvládla poslední domácí utkání této sezony. Ve čtvrtém nadstavbovém duelu porazila Jablonec 2:0, když se o branky postarali netradičně dva obrá

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA