MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
6.9.2016

Shepherd´s Pie

Shepherd´s Pie neboli Pastýřův koláč je původně anglický a irský recept, který v mnoha odlišných variantách existuje po celém světě. Původně sloužil k upotřebení zbytků z kuchyně, dnes se však připravuje z čerstvých surovin.

Suroviny

Postup přípravy

Rozpalte pánev, ve které rozehřejte máslo. Na něj dejte cibuli. Tu nechte zesklovatět a vhoďte maso. Vložte tymián, česnek, bobkový list, nové koření, osolte a opepřete a chvilku poduste. Přidejte nastrouhanou mrkev, drcená rajčata a červené víno. Směs poduste cca 15min.

Mezitím dejte vařit v osolené vodě brambory. Do uvařených brambor přidejte máslo. Rozmixujte a postupně přilévejte teplé mléko do hustoty kaše. Na závěr do kaše přidejte sýr parmesánového typu.

Předehřejte si troubu na 180°C. Do zapékací mísy (cca poloviny výšky) vložte masovou směs. Tu přikryjte bramborovou směsí a ještě lehce zasypte sýrem. Takto seskládanou směs vložte do trouby a pečte cca 30min.

Přejeme dobrou chuť!

Autorem receptu je Tomáš Vobořil, majitel restaurace Podolka.

Autor / zdroj: -cra-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Slavia v Ostravě remizovala a vybojovala titul

Slavia je podevatenácté ligovým mistrem. Remíza v Ostravě zajistila, že už ji v tabulce již nikdo nepřekoná.

Post

Sparta doma porazila Jablonec

Sparta zvládla poslední domácí utkání této sezony. Ve čtvrtém nadstavbovém duelu porazila Jablonec 2:0, když se o branky postarali netradičně dva obrá

Post

Poslední premiéra sezony Městských divadel pražských. Romeo a Julie v ABC

Premiérou jedné z nejslavnějších tragédií o lásce uzavřou Městská divadla pražská svoji první sezonu pod novým vedením. Romea a Julii v režii umělecké

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA