MAGAZÍN / Gastronomie

6.6.2016

Jihomoravská hovězí pečeně - recept na tento týden

V minulých dílech jsme se převážně toulali po světě, nyní jsme pro vás připravili recept z rodné hroudy, výbornou jihomoravskou specialitu.

Suroviny

750 g hovězí zadní
3 plátky slaniny (hrubší)
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 mrkev
1 petržel (menší)
1/4 celeru
1 lžička koření Utopenci
1/2 lžičky octu
1/2 citrónu (štáva)
1 kelímek šlehačky
1 lžíce hladké mouky
černý pepř mletý
sůl
vývar (voda)

Postup přípravy

Špalíček masa omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

Mezitím na rozpuštěném másle osmahneme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky a přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme koření na Utopence, pepř a sůl. Pak okyselíme octem, přidáme naložené houby.

Na tento podklad vložíme opečené, osolené maso a pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vývarem (vodou). Přikryté dusíme v troubě doměkka.

Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a osmahneme. Za stálého míchání pak rozředíme vývarem a přilijeme smetanu.

Plátky masa na talířích přeléváme omáčkou a podáváme s knedlíky.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Slavia porazila v poháru Baník a má double

Slavia zvítězila ve finále MOL Cupu nad Baníkem Ostrava 2:0 a jen pár dní po zisku ligového titulu tak zkompletovala po dlouhých 77 letech double.

Post

Slavia v Ostravě remizovala a vybojovala titul

Slavia je podevatenácté ligovým mistrem. Remíza v Ostravě zajistila, že už ji v tabulce již nikdo nepřekoná.

Post

Sparta doma porazila Jablonec

Sparta zvládla poslední domácí utkání této sezony. Ve čtvrtém nadstavbovém duelu porazila Jablonec 2:0, když se o branky postarali netradičně dva obrá

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA