AKTUÁLNĚ / Společnost

18.2.2014

GASTRO TOUR 2014 - festival profesionální gastronomie představí nejnovější kulinářské trendy

PRAHA

Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. – 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice. Pro milovníky dobrého jídla je festival příležitostí seznámit se s novinkami v oblasti nejnovějších technologií, surovin a postupů, určených pro moderní gastronomii.

Řada významných osobností domácí gastronomické scény a hotelnictví představí v pestrém programu festivalu formou přednášek, workshopů, živých prezentací a degustací to nejlepší, co česká profesionální gastronomická scéna v současnosti nabízí. Program festivalu je koncipován tak, aby si v něm našli to své nejen gastronomičtí odborníci, ale také laici se zájmem o kvalitní gastronomii.

Na scéně GASTRO REPORT&MINUTKA ve spolupráci s Kulinářskou akademií AKC ČR je připraven bohatý program workshopů pro registrované profesionály, kteří zde budou mít šanci seznámit se s gastronomickými novinkami a zdokonalovat své umění po boku předních kuchařů. Scéna CAFFÉ & PATISSERIE nabídne programy pod vedením špičkových odborníků z řad profesionálních cukrářů, specialistů na kávu a kavárenství i specialistů na čaj a čajovou kulturu. HOTREQ FÓRUM pak ukáže nové inspirace a zajímavé postřehy zejména provozovatelům ubytovacích zařízení.

V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni v moderních úpravách a kombinacích.

Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s atraktivními specialitami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, příprava sushi a další. Cukráři potěší návštěvníky novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. V neděli v rámci programu festivalu proběhne také Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin. GASTRO TOUR se již tradičně bude věnovat také tématu kvalitního školního stravování.

Laický milovník gastronomie v rámci programu GASTRO TOUR také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích, nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, a také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.

Festival gastronomie a hotelnictví probíhá v rámci veletrhu TOP GASTRO&HOTEL, souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW. Organizátorem festivalu je T&M Creative ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR.

Festival GASTRO TOUR otevře své brány ve čtvrtek a pátek 20. – 21. února 2014 od 10:00 do 18:00 hod., v sobotu 22. února 2014 od 9:00 do 18:00 hod. a v neděli 23. února 2014 od 9:00 do 17:00 hod.

Autor / zdroj: Milena Hurajová

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Divadlo Na zábradlí v následující sezoně uvede pět premiér

Zatímco s plnou intenzitou běží aktuální sezona, která se v Divadle Na zábradlí nese ve znamení oslav 60. výročí založení, jasné kontury už má dramatu

Post

Jablonec doma otáčel zápas S Duklou

Nelehký zápas s posledním týmem tabulky mají za sebou jablonečtí fotbalisté. Proti Dukle Praha museli otáčet nepříznivý vývoj, obrat zařídili Chramost

Post

291. derby vítěze nepřineslo

Ačkoliv slávisté svého soupeře přestříleli, vítězství se nedočkali. Utkání 28. kola FORTUNA:LIGY skončilo remízovým výsledkem 1:1.

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA